Pagina's

vrijdag 4 november 2011

Leven en Lef in Beers

Afgelopen weekend zijn we met Leven en Lef een weekend naar Beers geweest en het was supergaaf! Zaterdag waren we al vroeg aanwezig om koffie/thee te zetten voor de deelnemers, die al druppelend aan kwam rijden uit alle hoeken en gaten van het land. Dit weekend zou een noemenswaardig weekend worden met 7(!) nieuwe introducés, die elkaar -uiteraard- niet kenden. Ieder was ietwat zenuwachtig, zou die groep LEL wel net zo leuk zijn..?!

Co in zijn element met zijn brander
Sander zoekt zandkorrel

Na een kopje koffie/thee met een koekje was de eerste kennismaking reeds achter de rug en ietwat relaxter gingen we te voet op pad naar Beers, alwaar een introductie-uurtje over het wel en wee van de groep op het programma stond. Hoe is de groep ontstaan, waar voldoen doorgaans de activiteiten van LEL aan, hoe zit dat nou precies met actieve rolstoelers en wat doen alle mensen die mee zijn met dit weekend voor werk en wat vindt iedereen nu eigenlijk leuk? Een vergaderuurtje later en een hoop informatie wijzer togen we met z'n allen richting Barendonk om onze intrek te nemen in de blokhutten.

Onze magen begonnen een beetje te protesteren, tijd voor het onderdeel 'Tapas maken'. Na een korte uitleg kon er gekozen worden uit een vijftal gerechten om per twee/drietal in elkaar te knutselen. Ieder ging lekker aan de slag.

Zalmrolletjes met verse spinazie in de maak
Spelletje SET tussendoor




Na het avondeten hebben we meegedaan aan de Nacht van de Nacht in Sint Anthonis. Een wandeling door de nacht zonder maan was lang niet zo donker als dat we gedacht hadden. Zeker wanneer je bedenkt dat Sint Anthonis echt een gehucht is in Brabant. Hoe donker zouden de nachten er dan uitzien in grote steden?

De volgende morgen hebben we wederom buiten ontbeten, ongelooflijk eind oktober en dan nog buiten eten! Heerlijk, veel beter weer dan in augustus toen we min of meer weggespoeld zijn in Bentveld.

Na het ontbijt hebben we met z'n allen programma gemaakt voor Oud&Nieuw en voor alle weekenden in 2012. We gaan echt gave dingen doen, in willekeurig volgorde: fotografie&fietsweekend, langlaufen/skiën/sleetje rijden en een winterwandeling door de nacht al navigerend met hulp van de sterren in Sauerland, het wad onderzoeken, wandelen al kamperend op Terschelling, helpen op een zorgboerderij (wilgen knotten, jam maken en sloten uitbaggeren), Scoutiviteit, klimmen & Sinterklaas (gedichten&selfmade cadeautjes/surprises). Met Oud&Nieuw gaan we naar Oosterbeek, alwaar we een tweetal blokhutten hebben gehuurd. Dit weekend (31dec&1jan) staat in het thema van terug in de tijd. Interesse? Zie Leven en Lef of stuur een mailtje naar Leven en Lef.

Vervolgens hebben we nog het spel "Lekker luchtig met LEL" gespeeld, een fijne wandeling door de omgeving gemaakt en de afsluiter was een heerlijk etentje in Arnhem. Met 6 introducés was dit weekend een enorm succes. Op naar het volgende feestje!

Lekker Luchtig met LEL
Bijna de hoogste krantentoren
Dé stevigste krantentoren
Allemaal even lekker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten